• 10 paintballpelikenttää
  Yli 10 pelikenttää. Varaukset: 040 411 0835.
 • Ohjattua pelaamista ryhmille

  Ohjatut pelit kaikille, varaa: 040 411 0835.

 • Aukiolo ryhmien mukaan varauksesta
  Aukiolo ryhmien mukaan. Varaukset: 040 411 0835.
 • Yli 10 pelikenttää Jämsän paintball

  Yli 10 pelikenttää. Varaukset: 040 411 0835.

 • Suurpeli elokuussa

  Suurpeli elokuussa, koe jopa 500 pelaajan pelipäivä.

 • Vironpeli

  Viimeinen Vironpeli oli huhtikuussa 2017.

Turvallisuus ja tekniikka

turvallisuus jämsän paintball

Turvallisuus on paintballpeleissä tärkein asia

Jämsän Paintball pyrkii maksimoimaan pelaajiensa turvallisuuden käyttämällä vain moderneja ja tehokkaita suojavälineitä. Paintballissa on kaksi ehdottoman tärkeää suojavarustetta: paintballmaski ja piipputulppa.

 

Paintballmaski

maski jämsän paintball

Paintballmaskin tarkoitus on suojata pelaajan kasvoja ja erityisesti silmiä pelin aikana. Paintballmaskin saa poistaa päästä vasta, kun pelaaja on eliminoiduttuaan siirtynyt suoja-alueelle ja kaikki ovat varmistaneet aseensa piipputulpalla - ei ennemmin.

Piipputulppa

Eliminoiduttuaan pelistä pelaajan tulee välittömästi kiinnittää piipputulppa aseeseensa. Tällä estetään mahdolliset harhalaukaukset. Yleensä pelaajat kuljettavat aseensa mukanaan suoja-alueelle, jossa voi oleskella ilman maskia. Kun piipputulppa on kiinnitettynä merkkaimeen asianmukaisesti, kuula ei pääse ulos piipun suusta ja täten vahinkoa ei tapahdu. Muista siis aina käyttää piipputulppaa, kun peli ei ole käynnissä tai olet eliminoitu!

turvallisuus jämsän paintball

Muita suojavarusteita

Paintballkäyttöön on tarjolla myös muita suojavarusteita. Näitä ovat muun muassa alasuoja, kaulasuoja, kengät, hansikkaat, kyynärsuojat, polvisuojat, alussortsit (sliding pants), rintasuojukset sekä erilaiset päähineet.

Alasuoja, kaulasuoja sekä hansikkaat suojaavat tehokkaasti kehon arkoja paikkoja. Polvisuojat, kyynärsuojat ja kengät suojaavat iskuilta, ruhjeilta sekä naarmuilta. Alussortsit suojaavat pesäpallosyöksyissä lonkkaa ja ulkoreittä kevyillä toppauksilla. Rintasuojuksilla taas pyritään suojaamaan rinta ja selkä mustelmilta. Suojat tuovat paintball-lajiin mukavuutta sekä vähentävät pelissä syntyvien mustelmien ja naarmujen määrää.
Me tarjoamme pelikäyttöösi hinnastossamme mainitut varusteet.

Paintball pukeutuminen

Kun tulet meille pelaamaan, niin pue päällesi liikkumisen mahdollistavat vaatteet. Esimerkiksi löysä paita, verkkarit, tekninen alusasu jne. Saat meiltä maastokuvioisen suojahaalarin, joka suojaa vaatteesi. Haalari ei ole sadeasu. Jos väriä imeytyy kankaan läpi (esimerkiksi useampi osuma samaan kohtaan), niin paintball pallojen värikuulaväri lähtee ihan 40 asteen pesussa pois. Kengistä: varaa mukaasi nilkkaa tukevat kengät. Käytä pukeutumisessa maalaisjärkeä eli älä tule esim. Crocksit jalassa pelaamaan.

Tekniikka

Paintball-aseiden tekniikka on vuosien saatossa kehittynyt huikeasti alkuaikojen muovisista Splatmaster-pistooleista. Nykypäivänä kaikki vuokrapeleissä käytettävät aseet ovat vähintään puoliautomaattitoimisia, mikä tarkoittaa sitä, että ase laukeaa aina uudestaan ja uudestaan pelkästään liipasinta painamalla. Käyttö on siis helppo ja yksinkertaista.

pelit jämsän paintball

Merkkaimet

Merkkain eli värikuula-ase toimii joko paineilmalla tai hiilidioksidilla. Merkkaimet jakaantuvat pumpputoimisiin, mekaanisiin puoliautomaatteihin ja sähkötoimisiin.

Pumppumerkkaimissa latausliike suoritetaan erillisellä kahvalla, jonka jälkeen merkkain on valmis laukaistavaksi.

Ensimmäiset merkkaimet olivat pumpputoimisia, mutta ne vähenivät paljon puoliautomaattien tullessa kentille. Nykyisin pumpputoimiset merkkaimet ovat tulossa taas kentille, erityisesti metsäpeleissä niitä näkee.

Mekaaniset puoliautomaatit lataavat itsensä laukaisun jälkeen ja ovat sen jälkeen uudelleen laukaistavissa. Elektropneumaattisissa laukaisu tapahtuu sähköllä toimivan pneumaattisen solenoidin avulla. Koska elektroniikka ohjaa toimintaa, voidaan laukaisuun lisätä erilaisia toimintoja.

Värikuulat

Värikuulat ovat luontoystävällisiä ja hajoavat luonnossa. Kuulia käytetään ammuksina merkkaimissa. Kuulat koostuvat elintarvikeväristä, limettihedelmästä, liivatteesta, PEG:istä (polyetyleeniglygolista) ja vedestä. Kuula on halkaisijaltaan n. 17 mm eli kaliiperi on .68.

Haljennut värikuula hajoaa kokonaan luonnossa noin kuukaudessa. Ehjäksi jäänyt kuula voi sitä vastoin säilyä luonnossa jopa puoli vuotta. Värikuulan "maali" on vesiliukoista ja lähtee pesussa pois vaatteista. Osa edullisemmista, lähinnä Aasiassa valmistetuista kuulista, on myös ns. kasviöljypohjaisia.

Medialle

medialle 3

Varaukset:

Olemme paikalla sovitusti. Soita ja varaa peliaikaa!

040 411 0835

sahkospostia jamsanpaintball2

Olemme keskellä Suomea

keskella suomea jamsanpaintball

Maksu myös:

virikesetelit

Uutiskirjeemme