• 10 paintballpelikenttää
  Yli 10 pelikenttää. Varaukset: 040 411 0835.
 • Ohjattua pelaamista ryhmille

  Ohjatut pelit kaikille, varaa: 040 411 0835.

 • Aukiolo ryhmien mukaan varauksesta
  Aukiolo ryhmien mukaan. Varaukset: 040 411 0835.
 • Yli 10 pelikenttää Jämsän paintball

  Yli 10 pelikenttää. Varaukset: 040 411 0835.

 • Suurpeli elokuussa

  Suurpeli elokuussa, koe jopa 500 pelaajan pelipäivä.

 • Vironpeli

  Viimeinen Vironpeli oli huhtikuussa 2017.

Historia

Jämsän Paintball 10 vuotta, Anssi Mennalan haastattelu 26.4.2012

Haastattelijana Paintball.fi-sivuston Kimmo Kainulainen. Katso koko haastattelu Paintball.fi-sivuilta.

Jämsän Paintball täyttää tänä vuonna 10 vuotta, onnittelut! Mistä idea värikuulien parissa työskentelemiseen lähti aikoinaan liikkeelle?

"Kaveriporukalla vuokrattiin välineet ja jäin ihan eka kerrasta koukkuun. Välineinä olivat Miraget ja pelipaikkana isän viljankuivaamon ympäristö. Onnistuneesta pelikokemuksesta innostuneena koitin saada kavereita hankkimaan omat aseet, mutta porukkaa kun lopulta ei tarpeeksi saanut innostumaan sijoittamaan kalliisiin aseisiin, niin päätin sitten kaverin kanssa alkaa vuokraustoimintaan, pääsisihän sitten itsekin pelaamaan useammin. Ensimmäisenä vuonna olimme jo mukana pelaamassa Jukolan Teron järjestämässä "Saaritörnissä" Lappeenrannassa, jossa lopullisesti innostuin lajiin ja varsinkin Teron avustuksella ja rohkaisemana alettiin järjestää niin Vironpeliä kuin Suurpeliäkin."jämsän paintball anssi mennala

Minkälainen fiilis alun perin oli, kävikö mielessä että toiminta olisi käynnissä vielä 10 vuoden päästä? Miten yritys on muuttunut vuosien varrella?

"No eipä sitä tullut silloin ajateltua mitään niin pitkälle. Aluksi touhotettiin vain seuraavaa peliä ja pidettiin hauskaa. Ensimmäinen pari vuotta puuhailtiin ihan vain omaksi iloksi, ilman ihmeempiä päämääriä. Pian sitten alettiin päämääräisesti kehittämään toimintaa aina sieltä missä nähtiin olevan suurimmat ongelmat. Ensin panostettiin pelialueisiin, sitten taukoalueisiin. Kehitys on ollut jatkuvaa ja niin pitääkin olla, muuten pelinvetäjät ja minä kyllästytään helposti jolloin on vaara että jämähdetään vanhoihin kaavoihin."

Yksi isommista merkkipylväistä on erillisen, nimenomaan paintball-hommiin varatun huoltotilan rakentaminen, joka valmistui 2008. Minkälainen vaikutus sillä oli?

"Merkittävä! Firman toiminta alkoi kasvamaan sellaisiin mittoihin että vanhoilla huoltotiloilla sekä vanhoilla taukotiloilla (Kuivuri) ei olisi enää voinut jatkaa. Samoin oma päätyöni, viljanviljelyn volyymit kasvoivat niin suuriksi että Kuivurin käyttäminen värikuulatoimintaan syksyisin kuivausaikaan oli suorastaan mahdotonta. Uudet huoltotilat mahdollistavat sen että pelien aikana voi keskittyä pelin ohjaamiseen, eli järjestämään mahdollisimman hyviä pelejä. Ennen piti aloittaa kaluston valmistelemisella jopa tunti ennen pelin alkua ja huollot olivat tehty vasta tunnin päästä pelin jälkeen. Nyt riittää että tulee ennen pelaajia alueelle ja käytännössä voi lähteä pelin jälkeen kotiin yhtä aikaa pelaajien kanssa. Samaan aikaan siirryttiin paineilman käyttöön ohjatuissa peleissä ja viime kesänä rakennettiin kiinteä paineilmaverkko koko pelialueelle, kuten myös juokseva vesi. Talvipelaamiseen vaikutus on ollut se että kaikki kelirajoitukset on poistettu. -25 pakkasessa pelaaminen ei ole enää edes hankalaa ja kun vieressä on eteläisen suomen suurin laskettelukeskus niin talviaikaisilla peleillä on merkitystä."

Kymmenen vuotta on pitkä aika, onkos teillä arviota tai onko pidetty peräti kirjaa minkä verran pelaajia on vuosien varrella ehtinyt pelata Jämsän suunnalla?

Ensimmäiset vuodet olivat varsin rauhallista mutta, 2004-05 alkanut alueen ja toiminnan määrätietoinen kehittäminen sekä yhteistyökumppanien kanssa tehtävä yhteismarkkinointi ovat moninkertaistaneet pelaajamäärät. "Normaaleja" ohjattuja pelejä sekä vuokrauspelejä on ollut tuhansia sekä näiden yhteenlaskettuja pelaajia kymmeniä tuhansia.

Medialle

medialle 3

Varaukset:

Olemme paikalla sovitusti. Soita ja varaa peliaikaa!

040 411 0835

sahkospostia jamsanpaintball2

Olemme keskellä Suomea

keskella suomea jamsanpaintball